Jdi na obsah Jdi na menu
 


23/05/2011 u mostu Aziz Aga

 

Naše cesta po Řecku se pomalu krátí a tak se chci pokusit o malou rekapitulaci.
 
Něco už jste si přečetli, něco možná domysleli. Já sama jsem zažila několik velkých okamžiků. Seděla jsem několikrát na nějakém kameni (kterých je tady všude dost a dost) a přemýšlela, jak asi žili lidé, kteří je otesávali, kteří je stavěli, žili v domech z nich postavených. Je mi přitom hrozně smutno, že po mnoha dalších staletích se o tyto kameny již nikdo nestará a místo zachovalého města najdete hromadu balvanů, které možná někdy někam patřily.
Protože jsme nejprve zajeli do Benátek, musím začít tam. Bylo to chvilkami úděsné, ale když se nám podařilo oprostit se od lidí, kterých byly všude stovky, tak jsme viděli i zvláštnosti tohoto města. Usoudili jsme ale, že zase až za deset let. Byli jsme tu totiž naposled v roce 2001. Památky zůstanou, lidí bude možná ještě víc, my budeme zase o něco starší a budeme vše možná pozorovat s větším nadhledem.
Naše první dojmy po vylodění v Řecku byly dost hrozné. Všude samý nepořádek, odpad naházený všude na každém volném místě. Něco jako u nás před zavedením regulovaných skládek. Nejhorší je to kolem velkých měst. Na venkově, kde se velmi rádi pohybujeme, je to lepší.
Olympia. To je něco naprosto neuvěřitelného pro někoho, kdo ještě v Řecku nikdy nebyl. Zase, pro mne velmi zvláštní pocit. Chodili jsme mezi „domy, paláci, chrámy, stadionem“ a přemýšleli o lidech, kteří zde žili. Vlastně o mužích, protože sportovních her v Olympii se ženy nesměly zúčastnit.
Methoni a Koroni – dvě benátské pevnosti, neuvěřitelně veliké, rozbořené, chodili jsme kolem lidí, kteří bydlí v domečcích přilepených na staré zdi těchto pevností a berou to jako samozřejmost. Ano, vůbec se jim nedivím. U nás je to přece také tak. Život jde stále dál a i staré kameny se zase znovu použijí. Jenom někdy trochu špatně a většinou se potom ztratí a při opravách památek jsou nedohledatelné. V kolika domech v různých zemích je zazděno mnoho různých kamenů, které jsou opracované před několika tisíci lety.
Když jsme vjeli do hor, našli jsme mnoho krásných míst, kde by se nám líbilo jako na letním bytě. V každé vesnici je malý udržovaný kostelík, kolem něho lavičky, je vidět, že se tam lidé scházejí a pobývají spolu. To u nás bohužel není. Nějak se nechceme družit.
Hory jsou krásné, některé velmi vysoké, roste v nich mnoho pro nás zvláštních stromů, také kytek, jako např. bramboříky, spousta bylinek, stromů, které ani neznáme. Jak už Ondřej psal, zašli jsme jednu neděli ráno do malinkého kláštera. Mše už byla zřejmě pryč, bylo tam asi pět lidí, kteří uklízeli a popíjeli kávu. Hned nás pozvali ke stolu, dostali jsme kávu frapé, kterou jsme si okamžitě zamilovali a hovořili jsme. Byli velmi milí, jenom ten jazyk je problém. Čeština a řečtina jsou tak odlišné, že se nedá najít vlastně nic podobného. A starší lidé anglicky neumějí.
Přístav Gythio. Toto městečko nás nadchlo už večer, když jsme jím projížděli. Ráno jsme se tam vrátili, došli na skvělý oběd. To byly ty smažené chobotničky, kalamáry a rybičky.
O Epidauros psal velmi podrobně Ondřej.
V neděli jsme navštívili dvě místa, protože nějak nestíháme, plán neplníme a čas se krátí.
Delfy. Kultické město, kde v Apollonově chrámu věštila Pýthie. Seděla na trojnožce nad puklinou v zemi a v transu odpovídala na otázky. Z města jsou opět jenom trosky, kameny pracně posbírané, očíslované, ale opět je jich hromada ztracena. Toto místo pro nás mělo jeden velký zápor – bylo tam moc lidí. Vyhnout se turistickým autobusům je velmi těžké. Muzea a vykopávky, které jsou chráněné nějakým polotem, mají otevírací dobu skutečně velmi omezenou. Nějak se tady nechce nikomu pracovat. Ve 3 hodiny zavřou a nikoho nic nezajímá. Nedovedu si představit, že by se to stalo u nás. A to je tady teplo, dlouho vidět, lidé by klidně chodili ještě po šesté.
Thermopyly. Ty jsme stihly snadno, pomník stojí volně u silnice. Pro nás oba velký zážitek. Najednou jsme stáli na místě, o kterém jsme se podrobně učili na základní škole v dějepise. 1 000 mužů spartských a řeckých a proti nim 1 000 000 mužů perských. Pamatujete ještě? „Poutníče postůj a zvěstuj Lakedaimónským, že my zde ležíme, jak zákon kázal nám.“ Vylezli jsme na malý kopeček, na kterém zbytek sparťanů zemřel a kde leží kámen s tímto nápisem v řečtině. Kdysi to pro nás byla pohádka vyprávěná ve škole, o které jsme si nedovedli nic představit a najednou tady stojíme, vidíme kopeček, moře, vysoké kopce, řeku…
Jeden příjemný pocit z tohoto místa je ale důležitý. Thermopyly, znamená brána. Je tam teplý syrný pramen, ve kterém se dá koupat. Leží tam naložených mnoho lidí, čvachtají se a nikomu se nechce vylézat. Dopadli jsme úplně stejně. Voda je horká, smrdí a je strašně příjemná. Jen je důležité na tom dost dlouhém potoce najít místečko, kde zrovna nikdo není. To uvidíte na fotkách.
Pondělí - Metéora – vznášející se skála. To jsou vysoké skály, na kterých stojí několik klášterů. Dnes jsme jich několik prošli a moc se nám líbily. Jenom těch turistů, kdyby tolik nebylo. Jak tam asi kdysi ti mniši vylezli a dokonce dokázali postavit budovy a žít tam. Dneska jim kazí klid turisté a velké město v nížině pod nimi. Je tam celou noc velký hluk a to k rozjímání asi nepřispívá.
Konec. Napsala jsem slohové cvičení, děkuji každému, kdo vydržel do konce. Jestli se ještě ozveme nevíme, budeme rádi když zítra najdeme internet, abychom toto mohli poslat.
Tak ahoj všem a uvidíme se doma.
Od řeky Víkos a mostu pro muly Azíz Aga v pondělí 23.5.2011
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

https://clck.ru/36Ew9z

(Lucillebus, 25. 3. 2024 7:41)

https://clck.ru/36Evzx

Exploring the Fascinating of Dating: Connections, Advancement, and Idea

(Cyharleswew, 25. 3. 2024 5:40)

Dating is a journey that encompasses the enchanting of human coherence, live increase, and far-out discoveries. It is a take care of toe which individuals traverse maudlin possibilities, getting to be acquainted with each other on a deeper level. Dating allows people to part experiences, market ideas, and create expressive connections.
https://gay0day.com/search/gay.xtapes.to/

In the duchy of dating, whole encounters a dissimilar series of emotions. There's the exhilaration of get-together someone new, the anticipation of a in the first place swain, and the quivering of discovering garden interests and shared values. It is a stretch of vulnerability and self-discovery as individuals obtainable themselves up to the potentiality of rapture and companionship.
https://twinkporn.one/search/twink-bareback-cum/

Serviceable communication lies at the essence of dating, facilitating accord and consistency between two people. It involves active listening, up symbol, and empathy, creating a range representing real dialogue. From top to bottom communication, individuals can explore their compatibility, exchange thoughts and dreams, and raise a fundamental of trust.

Men Dating Men: Celebrating Angel and Pull

(AlbertBluen, 25. 3. 2024 3:20)

Men dating men experience get a bang, union, and the stunner of relationships in their own incomparable way.
https://zeenite.com/videos/151082/sexy-hot-milf-jess-ryan-likes-that-cock-deep-in-her-ass/
In a everyone that embraces diverseness and inclusivity, same-sex relationships suffer with develop their place. Men who ancient men navigate the joys and challenges of edifice substantial connections based on authenticity and reciprocal understanding. They celebrate love while overcoming societal expectations, stereotypes, and discrimination.
https://twinkporn.one/videos/13710/teen-jerking-off-to-porn-and-cumming-fast/
Communication and stirring intimacy play a momentous task in their relationships, fostering trust and deepening their bond. As institute progresses close to fairness, it is noted to approve and compliments the love shared between men dating men, embracing their unequalled experiences and contributions to the tapestry of kind-hearted connections.

подскажите гадалку в пензе - гадалки в пензе телефоны

(RandyHow, 23. 3. 2024 14:44)

гадалки город пенза

Отзыв этой женщины помог мне обнаружить талантливого мага в Пензе через ссылку https://4gadalka-penza.cmag666.ru !




-бабки гадалки пенза
-приворот нбд читать
-гадалка в пенза
-приворот девушки по фото в домашних условиях
-гадалки в пензе настоящие отзывы
-приворот на мужчину на свечу

маг иннер отзывы - предсказания привороты

(StevenHip, 22. 3. 2024 19:07)

маг иннер отзывы

Сколько живут привороженные мужчины после приворота


маг иннер руны отзывы как правильно сделать приворот по фотографии
молтва от приворота
маг иннер отзывы неопасны ли привороты
похожие привороты по фотографии

как действует приворот на мужчину отзывы - приворот на женатого мужчину отзывы кто

(Waynesmuff, 22. 3. 2024 13:29)

Роман Петрович - настоящий профессионал в своем деле. Его приворот мужчины принес мне ожидаемый результат, и теперь я снова наслаждаюсь своими отношениями. Большое спасибо за вашу помощь! Номер телефона для связи: 8 (984) 286-12-65.









-приворот как действует на мужчину отзывы кто привораживал
-как действуют привороты на мужчин последствия отзывы
-приворот отзывы кто делал на мужчину самостоятельно
-привороты на мужчину отзывы кто делал
-действие приворота на мужчину отзывы
-отзывы приворота мужчин
-действенный приворот на мужчину отзывы
-приворот на мужчину отзывы последствия
-действуют ли привороты на мужчину читать отзывы
-приворот на женатого мужчину отзывы
-отзывы мужчин которые делали приворот

кто делал приворот в саратове отзывы - приворот в саратове

(KeithJah, 22. 3. 2024 12:44)

Роман Петрович с сайта https://cmag666.ru/ - истинный спаситель моих отношений. Я была на грани отчаяния, когда мой партнер начал демонстрировать интерес к другим женщинам. Мы вместе прошли многое, и я не хотела терять его из-за чужих вмешательств. Обращение к Роману было последней надеждой, и я не пожалела. Его работа привела к тому, что мой мужчина вернулся ко мне, и теперь мы снова счастливы вместе. Я благодарна ему за его талант и профессионализм. Номер телефона для связи: 8 (984) 286-12-65.









-приворот саратов отзывы
-приворот в саратове номерами телефонов
-белый приворот в саратове
-сделаю приворот в саратове
-кто в саратове делал приворот и у кого
-привороты в саратове
-приворот саратов кто делал
-приворот кто делает в саратове
-кто делал приворот в саратове
-кто может сделать приворот в саратове

маг альмарель отзывы - действующий приворот на любовь на девушку

(JasonTig, 21. 3. 2024 23:57)

маг альмарель оккультист отзывы
Еще один действенный способ приворота девушки в домашних условиях – использование соли. Следует насыпать щепотку соли в небольшой мешок либо насыпать на тарелочку и проговорить такой заговор:
Глядя на меня, слушая меня, лаская меня, выпивая воду, которую подам я.
У этого наговора-приворота есть одна особенность. После того как вы наговорите воду и обрызгаете ею дорогу от дома любимого до своего, нельзя разговаривать и смеяться в течение часа. Это важное условие!
Во все времена, считалось, что лучшее время для гадания и приворотов, являются особые дни и праздники. Магическими силами обладают январские праздники, а для того чтобы самостоятельно приворожить своего любимого на расстоянии, привороты делают на рождество. Магическим свойством обладает и святой день Пасхи. Если умело воспользоваться магией в канун праздничного дня, то приворот любимого на расстоянии будет очень успешным.
Matthewpar disse:





маг альмарель оккультист отзывы
приворот на богатство
маг альмарель отзывы
цыганский приворот на лук
маг альмарель отзывы
маг альмарель оккультист отзывы


приворот через куклу

Googler

(RonaldShult, 21. 3. 2024 13:13)

Hello!

https://googler.com

Good luck :)

Market

(Jamenpoell, 19. 3. 2024 19:41)

Jump to search
Speculate on market Forex?
Best exclusive offer 2024 for common speculators, software developers, traders, trading signal sellers, trading advisor sellers, trading account managers, investment companies, large brokerage firms , as well as for everyone who dreams of opening their own business on the Forex market with minimal investments.
We will be happy to Give away MetaTrader4 Server for 0Give away MetaTrader4 Server for 0/en/products.html
More in detail watch here:
https://drive.google.com/file/d/14xuST2EFDKcnfUT_dL49jQu0Asj1uJx4/view?usp=sharing

Как использовать торгового бота?

(Patrickbrach, 19. 3. 2024 16:32)

Нужен торговый бот. Какой лучше?

Я покупал здесь https://cryptorobotics.ai/ru/

Как использовать торгового бота?

(Patrickbrach, 18. 3. 2024 21:34)

Нужен торговый бот. Какой лучше?

Я покупал здесь https://cryptorobotics.ai/ru/

Premium domain for sale

(BOSdip, 17. 3. 2024 19:12)

Premium domain for sale https://jetour-autoru.ru

открыть счет за границей через альфа банк

(StevenRon, 17. 3. 2024 14:11)

The советы чрезвычайно важный.

Посетите также мою страничку

https://anotepad.com/note/read/7fb7mh54 нужно ли уведомить налоговую об открытии счета в иностранном банке

33490-+

Интересные статьи из мира технологий и обустройства, всегда в тренде!

(LloydItani, 17. 3. 2024 9:25)

https://kinovoyna.ru/dva-kaprala-/-dva-marshala-1961.html

Можно ли верить Святослав Серебряков - отзывы маг - как меняется человек после приворота

(Garryrak, 16. 3. 2024 21:03)

Святослав Серебряков отзывы маг


Отзыв о ритуале на привлечение любви от Мага Святослава Серебрякова: Новая Любовь, Новая Жизнь

Я хочу выразить огромную благодарность Магу Святославу Серебрякову за его невероятный ритуал на привлечение любви. Долгое время я чувствовал себя одиноким и изолированным, искренне желая найти истинное счастье в отношениях.

Обратившись за помощью к Магу Святославу, я нашел не только поддержку, но и источник невероятной силы и энергии. Его профессионализм и преданность своему делу сразу вызвали у меня доверие, и я решил попробовать ритуал на привлечение любви.

Результаты были просто поразительными. После завершения ритуала я почувствовал изменения не только в своем внутреннем мире, но и в окружающей меня реальности. Новые возможности и потенциальные партнеры начали появляться в моей жизни, и я почувствовал, что истинная любовь стала ближе, чем когда-либо прежде.

Магия, которую Маг Святослав Серебряков привнес в мою жизнь, преобразила ее до неузнаваемости. Теперь я уверен в себе и своих чувствах, и готов открыть свое сердце для новых возможностей и новой любви.

Я искренне рекомендую ритуал на привлечение любви от Мага Святослава Серебрякова всем, кто ищет истинного партнера и желает обрести счастье в отношениях. Его талант и профессионализм способны изменить вашу жизнь к лучшему.

Спасибо вам, Маг Святослав, за вашу помощь в моем пути к истинной любви и счастью.



-приворот куклы вуду
-приворот на парня без последствия сразу действует в домашних условиях днем
-приворот на парня без свечей
-сериал след приворот
-приворот на мужчину как определить

Hello everyone...

(BOSdip, 15. 3. 2024 23:09)

Good day https://t.me/s/brazino777bonus/5

Good day

(BOSdip, 15. 3. 2024 13:40)

Good day https://t.me/s/brazino777bonus/6

Hello everyone...

(BOSdip, 15. 3. 2024 10:34)

Good afternoon https://azino777-bonus67.ru

5 Simple Statements About Mold Remediation Pros PA Poconos Explained

(Frankinich, 15. 3. 2024 6:03)


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

následující »