Jdi na obsah Jdi na menu
 


23/05/2011 u mostu Aziz Aga

 

Naše cesta po Řecku se pomalu krátí a tak se chci pokusit o malou rekapitulaci.
 
Něco už jste si přečetli, něco možná domysleli. Já sama jsem zažila několik velkých okamžiků. Seděla jsem několikrát na nějakém kameni (kterých je tady všude dost a dost) a přemýšlela, jak asi žili lidé, kteří je otesávali, kteří je stavěli, žili v domech z nich postavených. Je mi přitom hrozně smutno, že po mnoha dalších staletích se o tyto kameny již nikdo nestará a místo zachovalého města najdete hromadu balvanů, které možná někdy někam patřily.
Protože jsme nejprve zajeli do Benátek, musím začít tam. Bylo to chvilkami úděsné, ale když se nám podařilo oprostit se od lidí, kterých byly všude stovky, tak jsme viděli i zvláštnosti tohoto města. Usoudili jsme ale, že zase až za deset let. Byli jsme tu totiž naposled v roce 2001. Památky zůstanou, lidí bude možná ještě víc, my budeme zase o něco starší a budeme vše možná pozorovat s větším nadhledem.
Naše první dojmy po vylodění v Řecku byly dost hrozné. Všude samý nepořádek, odpad naházený všude na každém volném místě. Něco jako u nás před zavedením regulovaných skládek. Nejhorší je to kolem velkých měst. Na venkově, kde se velmi rádi pohybujeme, je to lepší.
Olympia. To je něco naprosto neuvěřitelného pro někoho, kdo ještě v Řecku nikdy nebyl. Zase, pro mne velmi zvláštní pocit. Chodili jsme mezi „domy, paláci, chrámy, stadionem“ a přemýšleli o lidech, kteří zde žili. Vlastně o mužích, protože sportovních her v Olympii se ženy nesměly zúčastnit.
Methoni a Koroni – dvě benátské pevnosti, neuvěřitelně veliké, rozbořené, chodili jsme kolem lidí, kteří bydlí v domečcích přilepených na staré zdi těchto pevností a berou to jako samozřejmost. Ano, vůbec se jim nedivím. U nás je to přece také tak. Život jde stále dál a i staré kameny se zase znovu použijí. Jenom někdy trochu špatně a většinou se potom ztratí a při opravách památek jsou nedohledatelné. V kolika domech v různých zemích je zazděno mnoho různých kamenů, které jsou opracované před několika tisíci lety.
Když jsme vjeli do hor, našli jsme mnoho krásných míst, kde by se nám líbilo jako na letním bytě. V každé vesnici je malý udržovaný kostelík, kolem něho lavičky, je vidět, že se tam lidé scházejí a pobývají spolu. To u nás bohužel není. Nějak se nechceme družit.
Hory jsou krásné, některé velmi vysoké, roste v nich mnoho pro nás zvláštních stromů, také kytek, jako např. bramboříky, spousta bylinek, stromů, které ani neznáme. Jak už Ondřej psal, zašli jsme jednu neděli ráno do malinkého kláštera. Mše už byla zřejmě pryč, bylo tam asi pět lidí, kteří uklízeli a popíjeli kávu. Hned nás pozvali ke stolu, dostali jsme kávu frapé, kterou jsme si okamžitě zamilovali a hovořili jsme. Byli velmi milí, jenom ten jazyk je problém. Čeština a řečtina jsou tak odlišné, že se nedá najít vlastně nic podobného. A starší lidé anglicky neumějí.
Přístav Gythio. Toto městečko nás nadchlo už večer, když jsme jím projížděli. Ráno jsme se tam vrátili, došli na skvělý oběd. To byly ty smažené chobotničky, kalamáry a rybičky.
O Epidauros psal velmi podrobně Ondřej.
V neděli jsme navštívili dvě místa, protože nějak nestíháme, plán neplníme a čas se krátí.
Delfy. Kultické město, kde v Apollonově chrámu věštila Pýthie. Seděla na trojnožce nad puklinou v zemi a v transu odpovídala na otázky. Z města jsou opět jenom trosky, kameny pracně posbírané, očíslované, ale opět je jich hromada ztracena. Toto místo pro nás mělo jeden velký zápor – bylo tam moc lidí. Vyhnout se turistickým autobusům je velmi těžké. Muzea a vykopávky, které jsou chráněné nějakým polotem, mají otevírací dobu skutečně velmi omezenou. Nějak se tady nechce nikomu pracovat. Ve 3 hodiny zavřou a nikoho nic nezajímá. Nedovedu si představit, že by se to stalo u nás. A to je tady teplo, dlouho vidět, lidé by klidně chodili ještě po šesté.
Thermopyly. Ty jsme stihly snadno, pomník stojí volně u silnice. Pro nás oba velký zážitek. Najednou jsme stáli na místě, o kterém jsme se podrobně učili na základní škole v dějepise. 1 000 mužů spartských a řeckých a proti nim 1 000 000 mužů perských. Pamatujete ještě? „Poutníče postůj a zvěstuj Lakedaimónským, že my zde ležíme, jak zákon kázal nám.“ Vylezli jsme na malý kopeček, na kterém zbytek sparťanů zemřel a kde leží kámen s tímto nápisem v řečtině. Kdysi to pro nás byla pohádka vyprávěná ve škole, o které jsme si nedovedli nic představit a najednou tady stojíme, vidíme kopeček, moře, vysoké kopce, řeku…
Jeden příjemný pocit z tohoto místa je ale důležitý. Thermopyly, znamená brána. Je tam teplý syrný pramen, ve kterém se dá koupat. Leží tam naložených mnoho lidí, čvachtají se a nikomu se nechce vylézat. Dopadli jsme úplně stejně. Voda je horká, smrdí a je strašně příjemná. Jen je důležité na tom dost dlouhém potoce najít místečko, kde zrovna nikdo není. To uvidíte na fotkách.
Pondělí - Metéora – vznášející se skála. To jsou vysoké skály, na kterých stojí několik klášterů. Dnes jsme jich několik prošli a moc se nám líbily. Jenom těch turistů, kdyby tolik nebylo. Jak tam asi kdysi ti mniši vylezli a dokonce dokázali postavit budovy a žít tam. Dneska jim kazí klid turisté a velké město v nížině pod nimi. Je tam celou noc velký hluk a to k rozjímání asi nepřispívá.
Konec. Napsala jsem slohové cvičení, děkuji každému, kdo vydržel do konce. Jestli se ještě ozveme nevíme, budeme rádi když zítra najdeme internet, abychom toto mohli poslat.
Tak ahoj všem a uvidíme se doma.
Od řeky Víkos a mostu pro muly Azíz Aga v pondělí 23.5.2011
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

https://clck.ru/36EvZu

(RobertWar, 8. 2. 2024 1:10)

https://clck.ru/36EwAf

Подскажите, где прочитать статьи про настройку устройств и софта?

(Igoraboft, 8. 2. 2024 0:44)

Dobrý den!

Иногда необходимо настроить разные устройства и программы, искал в сети что-то стоящее и информационное по данной тематике.
Нужно было настроить спутниковую антенну, универсальный пульт и построить локальную сеть, такие разные задачи!
Нашел интересный проект, а на нем все ответы, подробно и с картинками, это действительно стоит добавить в закладки
https://csyazzle.ru
https://cssapemaster.ru
Если Вы можете подсказать еще похожие проекты, буду рад.
https://www.cssapemaster.ru/kak-nastroit-menju-pusk-v-windows-10
https://www.csyazzle.ru/kak-podkljuchit-televidenie-ot-rostelekom

Всем хорошего настроения!

Discover a world of online entertainment possibilities! Our platform offers a wide selection of video chats and models.

(Janacic, 7. 2. 2024 22:35)

Hello! Iam Jana, very nice and sexy bi girl from Sweden!
I like chat and play with mens and womens)

Not enough zest in life? Video roulettes with models for every taste and theme, here >>>>
Meet the best online resource for webcam models! Free, available 24/7, with a variety of fantasies.
Your online arena for fantasy! Chat roulette with webcam models of any genre. Fast, convenient, in HD+ quality!
https://hu.pornosexchat.com
https://cz.guyscams.ru

Wait there personally YOU!!!

Nevěřil jsem tomu, ale smích může ovlivnit sílu!

(Evgenvog, 7. 2. 2024 19:46)

Ahoj všichni!

Chci se podělit o skutečné zkušenosti, s věkem se moje sexuální síla začala zmenšovat a nakonec se dostala na žalostnou úroveň(
Ani ty nejkrásnější a nejmladší dívky ve mně nevzbudily potřebnou energii…
Bylo to hrozné a začala deprese, když jeden známý řekl, že je třeba denně číst anekdoty a smát se a vše se postupně zlepší.
Doporučil mi tento web
https://www.kompotanekdot.ru/anekdoty-pro-zamuzh-chitat/

Říkal jsem si, co je to za nesmysl, ale nebylo co dělat, a začal jsem se systematicky smát a číst vše o humoru!
Nevěřil jsem tomu, ale po dvou týdnech se moje síla vrátila do normálu a mohl jsem se vrátit do milostných prostor a chodit s modelkami!
Děkuji za smích a anekdoty a buďte zdraví)

Je mi 87 let, ale v posteli jsem stále stejně silný)

Discover a world of online entertainment possibilities! Our platform offers a wide selection of video chats and models.

(Janacic, 7. 2. 2024 16:58)

Hello! Iam Jana, very nice and sexy bi girl from Sweden!
I like chat and play with mens and womens)
The best site for webcam models online, free 24/7, all types of fantasies
Chat roulette with webcam models for any genre, convenient, fast, HD+
Do you want to distract yourself, top dating video chats, it's really spicy!
https://fi.girls-live-cams.com
https://mk.playboychats.com

Wait there personally YOU!!!

Нашел интересный ресурс про собак и щенков, а Вы?

(Jasonaligh, 7. 2. 2024 14:57)

Dobrý den!

Недавно приобрел себе новую собаку, щенка Хаски, и еще у меня живут 2 лабрадора, и возникла необходимость найти кое какую информацию, в сети оказалось так много разного мусора и рекламы, Я не сильно разбираюсь в этом(
Друзья подсказали проект – https://www.dogidogi.ru + https://dzen.ru/dogidogi
И знаете, там все просто написано, оказалось то что нужно!
Удобный поиск, минимум ненужных медиа включений, все работает как часы!

Буду рад если Моя рекомендация Вам поможет, с вопросами про собак и щенков, удачи!

Jak najít odpovědi na kontrolní práce a v klidu spát?

(MashaNit, 7. 2. 2024 13:49)

Ahoj všichni!
Jsem Máša, je mi 32, žiji v Anglii, vychovávám 2 děti, které chodí do školy)
Škola je to docela velký stres, jak pro děti, tak pro rodiče, a neustálé lekce a příprava na zkoušky z profilových předmětů mě přiváděly k šílenství(
Začala jsem být nervózní, přestala jsem spát s manželem a začal nervový tik, bylo to hrozné…
Je dobře, že kamarádky doporučily najít stránky s řešeními a vyzkoušet si domácí lekce podle jejich metodiky.
Mimochodem, dobrý web
https://www.controlworks.ru/igry-kontrolnaja/

Žádné reklamy,pohodlné vyhledávání a mnoho cenných informací o kontrolách!
Abych byla upřímná, začala jsem v klidu spát, obnovil se sex a klid v rodině, děkuji takovým webům, kde najdete řešení a věnujte více času svým oblíbeným činnostem!
Hodně štěstí!

Víte, že smích prodlužuje život!?

(DinaBix, 7. 2. 2024 13:41)

Dobrý den!

Jsem Dina, je mi 35, krásná a milá, chci mluvit o svém objevu)
Dříve jsem měla negativní pohled na mnoho věcí, často jsem se starala o ekologii, lidi, politiku a začalo to mít špatný vliv na mé zdraví a kvalitu života obecně.
Psycholog mi poradil, ať se víc směju a neřeším, co se nedá změnit, jaký to má smysl!
Začala jsem pravidelně číst vtipy a weby s humorem a po 2 měsících jsem se stala jinou osobou, klidnější a laskavější, věci šly do hor a lidé chtějí být více v mé společnosti, žádný odraz od mužů.
Doporučuji všem, kteří mají rádi anekdoty, tento web
https://www.anekdotor.ru/anekdoty-pro-voenkomat/

Je to jednoduché a o věci, čtěte se smějte a buďte zdraví!

Hodně štěstí přátelé)

Guest Post permanent on DA 70

(JosephNualf, 6. 2. 2024 21:21)

We bring you latest Gambling News, Casino Bonuses and offers from Top Operators, Online Casino Slots Tips, Sports Betting Tips, odds etc.

https://www.jackpotbetonline.com/

Прогон хрумером заказать цена отзывы сайта дора ссылок, где и как?

(NancyMoipt, 6. 2. 2024 20:24)

Привет Всем!
Хотел сказать что постинг Хрумером реально работает, применяется
и имеет место быть, если рассматривать экономическую составляющую,
это в сотни раз выгоднее покупки ссылок, постов и др,
так же прогон Хрумером идет реальным образом,
Вас не размещают на каких-то самоподнятых сетках что будут забанены или закрыты,
совершенно разные сайты, домены, IP и локации, все как нужно!
Наша компания делала здесь:
https://progonxrumerom.wordpress.com/
Xrumer рассылка это отличный инструмент для SEO, дорвейщиков лого уровня, СМИ,
веб мастеров и тех кто имеет цель донести до других свою информацию.
Удачного развиия)

рассылка Хрумером
прогон Хрумером
постинг Хрумером
раскрутка сайта Хрумером
прогон сайта Хрумером
прокачка PNB сеток сайтов
прогон по профилям Хрумером и многое другое!

Příběh jak mě vyléčil smích, to je pravda!

(IraloG, 6. 2. 2024 14:33)

Ahoj všichni!

Jmenuji se Irina, už nejsem dívka, je mi 33 let, vedla zajímavý a někdy rozmarný život a upadla do těžké deprese.
Chodila jsem po různých doktorech a psychologech a po utrácení peněz a času našla své řešení, ptáte se kterého?
Začala jsem jen číst anekdoty, denně 10 minut a častěji navštěvovat akce spojené s humorem, a to začalo mít pozitivní dynamiku a změnilo můj život.
Mimochodem, pěkný web anekdot
https://www.anekdotas.ru/korotkie-anekdoty-pro-zhenshhin-2/
https://www.anekdotas.ru/site-header-container-padding-top-0-site-title-3/
https://www.anekdotas.ru/anekdot-pro-pokazhi-2/
https://www.anekdotas.ru/pro-geev-v-bassejne-3/
https://www.anekdotas.ru/anekdoty-pro-sportsmenov-2/

Často ho čtu, z mnoha jiných a radím vám)
Proč se zatěžovat problémy a zkušenostmi.

Smějte se a žijte dlouho!

Jak často vidíte sny? Co děláte potom?

(AlinaWhaks, 6. 2. 2024 14:32)

Ahoj Přátelé!
Jak často vidíte sny? Co děláte potom? Jen zapomínáte nebo se snažíte pochopit jejich význam a dopad na váš život!
Spánek je důležitý aspekt pravé hemisféry mozku lidí, přenos informací z podvědomí, dává důležité signály a někdy dokonce předpovídá budoucí události!
Mnohým se může zdát, že výklad snů je velmi obtížný, ale není tomu tak, pokud přistupujete správně a studujete vše podle snů.
https://www.sonnikas.ru/dlja-chego-nuzhny-shtory/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-ryba/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-ikra-ryby/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-ukrop-2/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-musor-2/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snjatsja-pomidory/
https://www.sonnikas.ru/k-chemu-snitsja-ryzhij-kot-2-2/

sen pro každou příležitost, nic navíc jen dešifrování snů, flexibilní hledání a maximální přínos pro váš život a úsilí!
Přejeme hodně štěstí a prosíme o odpuštění, pokud se k vám zpráva dostala náhodou!

Aplikace X-GPTWriter v lékařské oblasti: výsledky a závěry

(Lackyrhist, 6. 2. 2024 14:19)

Ahoj všichni!

Slyšeli jste někdy o X-GPT Writer: generátor jedinečného obsahu podle klíčových slov založených na Neuroseti chatgpt?
Já také ne, dokud mi nebylo doporučeno automatizovat rutinní úkoly tímto softwarem, chci říct jedno! Dlouho jsem tomu nemohl uvěřit.,
že ChatGPT je tak výkonný produkt, pokud je aplikován současně ve streamování, se systémem X-GPT Writer.
Myslel jsem, že je to jen nástroj, byl levný, přítel dal slevový kupón 40%:
94EB516BCF484B27
podrobnosti, kde jej zadat, jsou uvedeny na webu:
https://www.xtranslator.ru/x-gpt-writer/
Začal zkoušet, šťourat, koupil 50 chatgpt účtů za nízké ceny a dostal se!
Nyní snadno generuji a spouštím 3-4 nové stránky týdně, dávkově unikalizuji celé složky a dokonce vytvářím obrázky,
s neurosítí ChatGPT a X-GPT Writer.
Za vyzkoušení stojí přátelé, Je tam demo, vše je zdarma, nebudete litovat)

Hodně štěstí!

ChatGPT и X-GPTWriter: новая эра контент-маркетинга
Где найти промо коды на X-GPTWriter
ChatGPT как генератор уникального контента
Как получить скидку на X-GPTWriter
ChatGPT в качестве синонимайзера текста
Генератор синонимов с ChatGPT
Уникализация текста с помощью ChatGPT
Секреты создания контента с ChatGPT
ChatGPT для автоматической генерации текстов
ChatGPT и X-GPTWriter: инструменты для улучшения уникальности текста

Boost Your Online Security

(agorbachev, 6. 2. 2024 9:47)

Eager to boost your online security effortlessly? Our freelance services got you covered! From fortifying your website against bots to simplifying file sharing, we've got easy solutions for all. https://toproll.cf

Вариант ASY-№3352

(lblhxxb, 6. 2. 2024 0:47)

Психолог https://batmanapollo.ru/

I’m a Capybara, a little creature that has gained love for its appearance and character traits!

(Capybaraket, 4. 2. 2024 21:28)

Greetings, Earth!
I am a Capybara, a small creature cherished for its endearing appearance and charming qualities!
Curious about my recent endeavors? I’ve decided to swap the jungle for the bustling city life.
Currently residing in the Netherlands, I’ve found a companion in the virtual realm!
Meet Xrumer, a software product, and its invaluable sidekick, Xevil. Together, we collaborate on ambitious projects that extend promotional messages to everyone in our database.
Our impact spans the globe, disseminating information about new projects, materials, and the lives of capybaras, both in the wild and in zoos – a truly significant endeavor!
Leveraging Xrumer for posting allows us to reach a vast audience, creating a robust link profile. We specialize in constructing site networks, establishing link levels, and enhancing domains for cohesion – a testament to the camaraderie of the capybara herd + Xrumer + Xevil!
If you’ve received a message from our team, why not consider availing our posting services? We’re open for business, friends, and eagerly await your tasks!
The Capybara herd tirelessly works around the clock to fulfill advertising tasks for leading SEO companies. We’re grateful for the opportunity, whether it’s to buy food or secure funds for our lives.
Curious about how people find us online? Here’s a glimpse of what we do:
https://capybara333.wordpress.com/
Xrumer mailing
Xrumer run
Xrumer posting
Xrumer website promotion
Xrumer site run
PBN site network boosting
Xrumer profile run, and much more!
And now, the English version!

Привет, мир!
Я Капибара, небольшое существо, которое полюбили за свою внешность и характерные черты!
Хотите узнать, чем я занимаюсь последнее время? Решил переместиться из джунглей в большой город.
В настоящее время я живу в Нидерландах и подружился с хорошим виртуальным спутником!
Его зовут программный продукт Xrumer, а его незаменимый компаньон — Xevil. Мы работаем вместе, создавая грандиозные проекты, позволяя каждому в нашей базе получать рекламные сообщения.
Информация распространяется по всему миру; люди узнают о новых проектах, материалах, жизни капибар в суровой дикой природе и зоопарках – это действительно важно!
Постинг с использованием Xrumer позволяет охватить огромную аудиторию и создать мощный ссылочный профиль. Мы строим сети сайтов, уровни ссылок, улучшаем домены для их склейки – всё это часть дружбы стада Капибар + Xrumer + Xevil!
Вы получили сообщение от нашей команды, и что мешает вам заказать постинг и наши услуги? Мы открыты для сотрудничества, друзья, и ждем ваших задач!
Стадо Капибар работает круглосуточно на благо рекламных задач ведущих SEO-компаний и очень благодарно за возможность купить еду или получить средства на жизнь.
Как нас ищут в сети, или, скорее, что мы делаем:

рассылка Хрумером
прогон Хрумером
постинг Хрумером
раскрутка сайта Хрумером
прогон сайта Хрумером
прокачка PNB сеток сайтов
прогон по профилям Хрумером и многое другое!

Удачи!!!

Brand Consultant London - An Overview

(AnthonyVem, 3. 2. 2024 6:48)

Bainies also have a large core value for Neighborhood tasks, ski outings, sponsored walks, jogs, and marathons—the Business office is often buzzing with some new exercise or the other, making it a strong contender for prime British isles consulting organization. 

From the beginning, it had been apparent that Toptal was committed to knowledge my unique specifications and priorities. The group was effective, responsive, and straightforward to communicate with. Their personalized approach to obtaining talent created me come to feel self-confident about becoming matched with an ideal designer.

At Vent-Tech we can assist you with a targeted project to give you LEV techniques beautifully suited to your workplace, the processes taking place as well as your distinct requires.

“The Frameworks could make electronic elements arrive at lifestyle to produce articles that resonated with consumers.”

This report will offer you an expert overview of the extraction systems – what exactly is Performing and what is not.

This composition incorporates a approach for providing media written content during that journey, deciding how the brand is skilled and what technological know-how and instruments greatest serve the narrative.

Our brand consultancy products and services are an ideal Instrument that will help businesses restructure for an evolving field, start a new item group, or just to learn more about the contour business. Allow our brand consultants tell you about how your brand can make an impact.

We acquire insight and prospect hypotheses for your brand and examination this with workshops and concept era periods.
Headquartered in London, Elixirr can help consumers alter the match inside their respective industries. The nimble groups assist consumers respond to the specter of disruption with operational strengths in economic solutions, retail, telecommunications, and production.

If you'd like to see how Ester Digital aids brands talk to their audiences in a novel and crowded Room, appear no even more than their operate for Toptal. Ester Digital assisted them determine a technique for his or her audience to boost their attain.
https://trentonhlnqq.digitollblog.com/24913345/the-definitive-guide-to-brand-consultant-london
https://brand-consultant-london38383.aioblogs.com/78690274/the-definitive-guide-to-brand-consultant-london
https://brandconsultantlondon43209.educationalimpactblog.com/47137263/the-definitive-guide-to-brand-consultant-london
https://myleszshwj.thelateblog.com/25412509/the-fact-about-brand-consultant-london-that-no-one-is-suggesting
https://brand-consultant-london43197.canariblogs.com/5-tips-about-brand-consultant-london-you-can-use-today-40266142

“Their power to come up with A variety of concepts according to information delivered to them was outstanding."

Kearney’s London Place of work is Among the many major consulting companies in London and is also arguably the top with regards to internal mobility and teaching. The Business office environment is centered on fostering a relentless cross-market and cross-nation Trade of ideas and working experience.

And we establish the brand narrative - the stories to become explained to regarding the brand such as an approach for the way to deliver and deliver messaging and content.

“Their capability to come up with A selection of principles dependant on data delivered to them was remarkable."
https://www.metooo.com/u/65bbcb06cadd4d1173206610
https://images.google.as/url?q=https://shenasname.ir/ask/user/knightlorentzen4
https://gpsites.win/story.php?title=the-2-minute-rule-for-brand-consultant-london#discuss
https://doodleordie.com/profile/richardsonknight3
https://www.google.co.cr/url?q=https://dailyuploads.net/xjxt5oa3z534

A Secret Weapon For Kids Motivation and Learning

(DavidGaw, 17. 1. 2024 14:05)

Parental ethnic-racial socialization methods and youngsters of color’s psychosocial and behavioral adjustment: A systematic assessment and meta-Assessment

So what can help kids who discover and Feel otherwise continue on to thrust by themselves to boost? What gets them pumped up enough to try some thing new? These are determined and, even when faced with a different challenge, they remain enthusiastic.

Get your son or daughter out in their consolation zone. When kids experience adverse results, they are able to reduce the motivation to try new points. But using challenges and having new activities can assist kids to uncover new strengths and passions.

By allowing your son or daughter choose Charge of their own individual learning, they are more likely to stay determined and hold on their own on the appropriate observe.

Youngsters are motivated by various things. Some could be inspired by their goals and effects. Other folks might be motivated by their pursuits or the things they like. Whatever the purpose, You can utilize this to our edge to encourage kids to discover.

As opposed to inquiring your child how he did on his math exam when he will get house from college, have him instruct you what he acquired in math currently. Focus on what your son or daughter is learning, versus how he is undertaking. Although effectiveness is essential, concentrating on his learning experience will (one) communicate to your son or daughter that true learning is more vital than examination grades, (2) outcomes will not be An important factor, (three) you’re much more worried about him than you will be about his effectiveness and (4) by concentrating on his learning experience that day you’ll present him the opportunity to set into his very own text his lesson and solidify what he’s realized.

It is additionally important to exhibit interest in your child's pursuits even when they differ from yours. By doing so, You furthermore mght Construct your connection with your son or daughter which is essential in growing motivation for kids.

If he likes dinosaurs, help him obtain engaging and intriguing books and tales about dinosaurs. Then obstacle him to identify his 5 favorite dinosaurs and clarify why he chose every one.

Although some small children manage to pick up examining By natural means, exploration shows a large number of need to have express, meticulously sequenced instruction in the letter combos and spelling styles that variety the English language.
https://kids-motivation-and-learn50257.timeblog.net/60268378/top-guidelines-of-kids-motivation-and-learning

How else does one encourage a kid but by staying an inspiring man or woman by yourself? Don't focus as challenging on locating approaches to encourage Your kids but in its place design behaviors that encourage them.

For educators on the lookout to further improve pupil motivation, assessing no matter if these features are existing in learning is an efficient location to start out.
https://wesleyt863kmn2.therainblog.com/profile
https://waylonlewnb.xzblogs.com/66122415/little-known-facts-about-kids-motivation-and-learning

That mixture was a perfect suit for Wang’s interest in pursuing college student trajectories after a while. “I’m effectively versed in developmental theories,” he mentioned, “but I’m also in the position to use the most recent statistical approaches to have a look at improvement from the longitudinal point of view.”

Likewise, opinions from friends, academics, parents, and customers with the Local community at massive might be hugely gratifying for college kids who may have set forth energy and want Many others to grasp.

The checks also offer you responsible examination–re-exam information, as They are really very simple to put in place and have pretty crystal clear instructions, restricted machines is needed, and also the action worries are super easy to score, making these activity difficulties very age proper (see Table 1).

Little Known Facts About Kids Motivation and Learning.

(DavidGaw, 16. 1. 2024 12:29)

Learners will get on any negativity or undesirable moods immediately. Your skill to keep up a good Mindset, and keep optimistic, is with the core of your ability to establish a good learning surroundings.

Looking through these letters at the very least as soon as, Otherwise frequently, can help you see Every single little one in a distinct gentle.

We also advise letting kids to settle on their own extracurricular pursuits. The more control and input you’re equipped to offer a youngster, with regard for their learning atmosphere, actions, and style, the greater engaged and inspired a toddler will develop into to understand.
https://studio.youtube.com/channel/UCSMIhWbFVnLChQV4g-wElzA/
Rejoice Every single hard-received stumbling move your child takes on just how to learning and acquiring strengths, to ensure Eventually, he can maintain his motivation — and keenness — for learning.

This type of motivation may well improve actions, but only quickly. Offering tangible benefits for fascinating habits may perhaps result in intrinsic motivation to decline and extrinsic motivation to boost.

To succeed in aims, You'll need a plan. Enable your children layout a way for achieving their targets and make a move-by-stage plan to obtain them.
<iframe width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/1JvFNs2WXjg?si=89IAreyVv3nnW47k" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

John is ten, is while in the fourth grade, and is diagnosed as possessing Advertisement/High definition. His schoolwork is ok — when he remembers to deliver guides property and to show in his assignments. The Instructor says he’s “unmotivated.”

Instead of inquiring your child how he did on his math test when he receives household from college, have him educate you what he discovered in math currently. Focus on what your son or daughter is learning, in contrast to how he is performing. While effectiveness is vital, specializing in his learning encounter will (1) converse to your child that real learning is a lot more vital than exam grades, (two) results aren't The main factor, (three) you’re far more concerned about him than you're about his general performance and (four) by concentrating on his learning encounter that day you’ll present him the chance to place into his individual text his lesson and solidify what he’s realized.

Most superior pupils aren’t born good learners. Yes, unique character plays a large part in a youngster’s willingness to master and their overall disposition On the subject of education and training, but most children who are fantastic learners eventually experienced to be excellent learners.

One example is, let a baby choose whether to complete homework right before or just after supper. In school, take into account allowing a youngster who dislikes chorus engage in the spring efficiency by advertising tickets.”

We can in the same way observe excellent learning habits. Possessing a measurable aim is vital to realizing should you’ve attained it, and therefore having These beneficial thoughts that include achievement.

Tricks for instructors Marketing intrinsic motivation necessitates the incorporation of techniques and functions that support youngsters’s essential should sense skilled and autonomous.

In place of offering grades, Blackwelder offers college students with a summary of techniques they need to learn and opts for the pure comments model on assignments.

Also, take a second to share along with your students Everything you did about the summertime. This assists the students get to learn each other and their Instructor, and helps you Create rapport together with your learners.

An Unbiased View of Velvet Panther Insurance Sanepo

(velvetWoore, 9. 1. 2024 22:06)

Their policyholders get use of a great deal of distinctive Rewards and perks for instance discounted at tickets, luxury motels and Some others. This insurance coverage symbolizes position, elegance and royalty.

A terrific number of coaching commonly some several hours to conduct and though it could appear to be a whole waste of period of time, it undoubtedly can’t everytime you see what amount of money it might in all probability save within your insurance approach.

With data science as its Basis, Metromile features serious-time, personalised vehicle insurance insurance guidelines from the mile instead of the industry’s reliance on approximations that have Traditionally created expenditures unfair.

Insurance has long been traditionally seen as a fiscal security Resource in the event of any unexpected incident but little by little it's advanced alone as being a luxurious Instrument Moreover also and the key credit goes to velvet panther insurance.

Whether you’re a newbie to the planet of insurance or simply a seasoned Professional in search of some thing clean, Velvet Panther seems like a promising choice.

The great: For every coverage offered, a part goes toward environmental and social brings about. They’re partnered with world-wide NGOs, Operating in direction of a greener planet and improved social fairness. It’s not nearly safeguarding your property but the world’s much too.

For example the practical benefits of Velvet Panther Insurance, Enable’s Have a look at a handful of actual-life scenarios:

We’ll cover what this auto insurance company gives, what it fees, and its protection possibilities. We’ll In addition evaluation how a person could possibly get signed up. We’ll dive into these exemptions beneath, but you will discover basic demands when it comes to providing healthcare health and fitness insurance in your personnel.
https://insuranceclaims.exblog.jp/30634068/
Velvet Panther Insurance Sanepo has additional recognition presently and presents luxury and protection designs. It’s a totally new concept inside the insurance business and provides the customizing suited to your requirements.

Now, I realize this may not seem to be essentially the most thrilling matter, but hey, taking good care of our beloved households is vital, proper? So, Permit’s get into it and discover Should your insurance…

There could also be wholly diverse solutions that the companies use for safeguarding your expenditures in the event the time will come. For those who’re a rideshare driver, it’s doable you’ll place a complete wide range of miles inside your vehicle annually.

Personalised consideration – Classic insurance suppliers may well not realize the special risks and issues faced by tattoo artists and shop proprietors, resulting in confined protection options.

Although Velvet Panther Insurance is personalized to the tattoo Group, it’s crucial that you Evaluate it with other insurance choices out there. Listed here’s how it stacks up:

At Velvet Panther Insurance, we think that insurance is just not just about shielding your belongings; it really is about safeguarding your dreams, aspirations, and the effectively-becoming of one's family and friends.


« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22

následující »