Jdi na obsah Jdi na menu
 


12/05/2011 Vyrazili jsme na cestu

Tak jsme konečně vyrazili na loňskou dovolenou. Nejprve přes Alpy do Benátek a pak lodí do Patras a plán je projet Peloponés a pak po ose přes Makedonii, Albánii, MonetNegro, Chorvatsko domů. Uvidíme, jak se vše podaří. Zatím se vše daří dobře.

Vyrazili jsme v pátek večer ze Slatiny, nějak jsem se nemohli vykumprdit, vůbec jsme nevěřili, že by mohla být nějaká dovolená. Nabalili jsme auto, vzali ssebou vše, co nás napadlo včetně pytle sena a dvou obrazů a jeli. Obrazy jsme nechali v Českých Budějovicích, seno pro morče taky a jeli na jih. Spali jsme kousek za Linzem, už nebyla síla ani chuť jet dále. V sobotu bylo krásně a tak jsme se vydali přes Grossglockner Strasse - bylo nádherně vidět, užili jsme si to. A za jedním tunelem chytli rakouští pojicajti Johanku jak na padesátce jede 78 km/hod. Tuším, že ji ocenili jako typického piráta silnic, protože ji to překročení o 28 km/h stálo pouze 30 Euro (a já ani nemusel hystericky křičet, že jsem jí to přece říkal, že nemá jezdit tak rychle a ještě k tomu chlastat před jízdou ...). A hurá do Benátek. Je počátek května, Benátky budou skoro prázdné, konečně si jich užijeme bez těch davů turistů, co tam obvykle bývají. První drobný problém se objevil, když na dálnici hlásili, že most vedoucí do Benátek je v neděli 08/05/11 uzavřen (proč asi ??) a pak jsme začali více věnovat pozornost billboardům s texty typu papa visita Venezia apod. Ideální termínb pro návštěvu Benátek je den, kdy se tam vydá papež ... Bylo tam opravdu, ale opravdu (jak by řekl pan prezident) hodně lidí. Ale nějak jsme to přežili, viděli, co se dalo, nalodili se na loď EvropaPalace a vyrazili na Řecko. A teď jsem v Řecku, navštívili jsme Olympii a teď jsme na pobřeží, užíváme oliv, červeného vína, feta sýra, sluníčka, moře, štrykování (Johanka) a tak. Z auta začal kapat nějaký olej, kusem hadice jsme to hravě opravili a zítra vyrážíme dále na jih. Zase napíšeme, mějte se krásně a napište nám.

Ondřej a Johanka

12/05/11 21:35 řeckého času (=20:35 budíčkového)

 

Náhledy fotografií ze složky 2011 Řecko


 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Barák zbořen

(Dáda, 14. 5. 2011 9:01)

Ahojky rodinko,jak jsem si dnes přečetla vaše povídání,tak se máte určitě skvěle.Přejeme vám to.Já se tu mám úžasně na nic si nestěžuji.Víno je skvělé a ostatní také.Děti jsou zlaté.Váš dům je stále na svých základech,ale těšte se domů:o).Papa a zdravím vás.Dáda

Neutrácejte příliš

(Hana Nováková, 13. 5. 2011 10:54)

Drazí Peloponésané, zdravím Vás ze slunné Slatiny. Noční déšť nám zalil jahody, smyl všudepřítomný pyl z pampelišek a ovlažil ovzduší. Takže to tu všecho kvete a voní. Nic nám tu tedy nechybí, mě osobně jen ten mořský smrad. Jani - pokuta 30 euro je pro naši rodinu směšná. Ota dostává od 50. výš a to nemusí ani pít, ani překračovat rychlost. Myslím, podle jeho líčení, že jezdí s kamionem po podobných silničkách, jako Vy.
Dnes nás pozval ten Váš živel jménem Dáda na narozeniny a zřejmě nejsme sami - čili - šetřete peníze, jelikož po návratu budete muset dát nějak ten barák zase dohromady. To mi připomíná, že musím končit a pokračovat v práci - poslat výplaty atd.
Ondřeji: Výběrové řízení je zatím v řízení, to sis určitě přečetl, četkám jen na CD od projektanta Růžičky z Alceda.
Jani: To jsi ráda, že letos nepotřebuješ teplou bundu, svetr a čepici, viď?
Mějte se moc pěkně a pořádně dýchejte mořský vzduch, ať se Vám rozšíří hrudní košíčky. Hana

No, pěkně se tam máte!

(naše Há, 13. 5. 2011 8:42)

To je fajn, že píšete, fotky mají atmosféru. Jen nejezděte rychleji, než lítá anděl ochránce!
papa
H

Pozdrav z věčné dovolené v Radostově..

(Veronika Umlaufová, 13. 5. 2011 8:33)

Lidičky zdravíme!
Jsem v hloubi duše s Vámi, neboť má druhá láska hned po pejscích je cestování.. Nyní toto spojuji vždy s nějakou výstavou konanou po všech evropských čertech..:-) Můj poslední úlet mohla být mezinárodní výstava v Lotyšsku, nicméně rozum zavelel peníze radši věnovat na výstavbu nového plotu..Nu což, někdy příště..
Jinak malý Benedetto povyskočil a zakulatil se, váží cca 8 kg, je to takový klidný rozumbrádek.
Od úterka se snažím nacpat nové fotečky štěňátek na web.. Nejdříve nebyl čas, ve středu nešel inťas, čtvrtek opět v plné permanenci, tak snad dnes již budu úspěšná..:-)
Užívejte si sluníčko, klid a pohodu, my si nyní užíváme zimu, déšť a možná přijdou i kroupy..